Ghid pentru evaluatori

Data limită pentru raportul dvs. şi grila de evaluare va fi cuprinsă în scrisoarea anexată, împreună cu manuscrisul revizuit. Vă rugăm să trimiteţi evaluarea dvs. (grila de evaluare şi observaţiile) prin e-mail la editorul sef. Ar fi  indicat să păstraţi o copie a manuscrisului, pentru eventuale situaţii de revizuire a conţinutului până la forma finală. Toate manuscrisele vor fi îmbunătăţite de către autori prin activităţi de revizuire înainte de publicare, pe baza pe recomandările dumneavoastră.

Vă rugăm să vă asiguraţi că observaţiile critice şi recomandările dumneavostră se înscriu în sensul acordului de a fi publicate: unii autorii au tendinţa de fi descurajaţi de aceste comentarii, (chiar dacă în mare măsură sunt făcute într-un mod prietenos sau o critică aparent moderată) şi asociază recomandarea cu respingerea lucrării. Dacă recomandaţi respingerea, vă rugăm să indicaţi considerentele ştiinţifice.

Respingerea este cel mai bine tolerată atunci când această evaluare este pe măsura timpului şi a efortului autorilor.

Vor fi desemnaţi câte doi evaluatori pentru fiecare lucrare. Cu toate acestea, fiecare membru din Comitetul Ştiinţific nu va fi solicitat mai mult de două ori pe an.